01
01
Hjørring kammerkor .
02
02
Hjørring kammerkor .
03
03
Hjørring kammerkor .
04
04
Hjørring kammerkor .

Svensk og dansk kortradition mødes

Kor fra venskabsbyerne Hjørring og Trollhättan til koncert hvor svensk og dansk kortradition mødes.


Lørdag den 28. april får Hjørring besøg af Trollhättan Kammerkör. Hjørring Kammerkor har gennem et stykke tid haft kontakt til det svenske kor og arbejdet på at få de to kor til at mødes til en fælles koncert. Det er nu lykkedes, og korene mødes nu til en forårskoncert på Vendsyssel Kunstmuseum, hvor de to kor vil præsentere stemningsfuld svensk og dansk kormusik.

Tilsammen består de to kor af ca. 50 korsangere, der i fællesskab vil folde stemmerne ud til Niels W. Gades smukke ”Morgensang” fra Elverskud. Ud over fællessatser vil korene præsentere hvert deres program.

Sverrig har stolte sang- og kortraditioner, og Trollhättans Kammarkör vil synge en række af den svenske kormusiks perler med musik af bl.a. Hugo Alfvén, Wikander, Petersson-Berger og Wilhelm Stenhammar samt musik af nyere svenske komponister, bl.a. Nils Lindberg og Adolfsson.

Under overskriften ”Forår, piger og blomster” præsenterer Hjørring Kammerkor stemningsfuld dansk kormusik af bl.a. Carl Nielsen, Henrik Rung og Svend S. Schultz. Dertil et par engelske satser med bl.a. Benjamin Brittens The Evening Primrose, der handler om blomsten natlys, som kun blomstrer en enkelt nat.

Trollhättan Kammerkör ledes af Olle Zandén, uddannet korpædagogog og lektor i musikpædagogikved Linnéuniversitetet i Växjö. Fra 2011 deler han dirigentskabet med Cecilia Hermansson, som er korpædagog og musiklærer ved Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan.

Hjørring Kammerkor ledes af Anne Mette Vennegaard, uddannet kor- og ensembleleder fra Nordjysk Musikkonservatorium, organist ved Gug Kirke.

Koncerten støttes af Hjørring Kommune og afholdes på Vendsyssel Kunstmuseum, lørdag d. 28.maj kl. 16, og der er fri adgang.

Copyright 2011 Svensk og dansk kortradition mødes.
Joomla Templates by Wordpress themes free