Koret

Hjørring kammerkor er et blandet kor med ca. 25 sangere, der kommer fra store dele af Vendsyssel. Korets mål er at nå så højt et musikalsk niveau som muligt gennem arbejdet med forskellige genrer og stilarter. Repertoiret er nyere og ældre dansk og udenlandsk kormusik med hovedvægt på á cappella.

Korets dirigent er Anne Mette Vennegaard, uddannet kor- og ensembleleder fra Nordjysk Konservatorium, organist ved Gug Kirke.

Hjørring Kammerkor har siden starten opført en række større korværker, i de senere år i samarbejde med Ensemble Zimmermann, – værker som Händels, Messias, J.S. Bachs Johannespassionen og Juleoratoriet samt requier af Mozart, Gabriel Fauré samt Maurice Duruflé.

Gennem tiden har koret været involveret i forskellige musiske samarbejdsprojekter. I de senere år det det blevet til et samarbejde med Vendsyssel Kunstmuseum, hvor koret i 2012 ’lagde stemmer’ til Poul Anker Becks udstillingen ”Hinsides horisonten”. Sammen med skuespiller Kresten Andersen arrangerede koret i 2014 en koncertrække med sang og oplæsning af tekster af H.C. Andersen, en koncert der bl.a. blev opført på Børglum Kloster. 2017 havde koret et samarbejde med Hjørring Gymnasium om opførelsen af Niels W. Gades ”Elverskud”. Foråret 2018 opførte koret ”Glasbjergene” af John Høyby, kormusik komponeret ud fra 12 digte af Eva Chortsen og 12 kendte kunstværker udvalgt fra landets kunstmuseer. Til koncerten havde koret engageret en jazzkvartet bestående af Lars von Lilienskjold (sax), Henrik Ballo Andersen (klaver), Hans Bovin (bas) og Michael Friis (trommer). Kunstværkerne blev under koncerten vist på en storskærm og digtene læst op af korets medlemmer.

Koret er også kendt fra DR’s tema om badehoteller i Danmark, hvor koret præsenterede en række smukke stemningsfulde sommersange ved Hjorts Badehotel.

40 års jubilæum

Hjørring Kammerkor havde i 2018 40 års jubilæum. 1978 blev koret startet af nogle sanginteresserede, der ønskede at synge i et mindre kor, og hvor målet var ’at stræbe efter så fine musikalske præstationer som muligt”.
Under overskriften ”Dansk og nordisk klassisk kormusik – bobler og kransekage” sang Hjørring Kammerkor jubilæumskoncert lørdag den 27. oktober på UCN.